Aktiviteter på Nordkraft

Vi har faste aktiviteter, de unge i huset kan deltage i. Det kan fx være vandsport, mountainbike, kano/kajak og fiskeri. Vi laver praktiske opgaver med de unge, der fx kan være en del af projekter som at bage småkager, bygge ting i træ eller ordne haven, som de ønsker den. Det er vigtigt for os, at de unge får ejerskab i deres hjem, og deres ideer er velkomne.

Vi har egne værksteder til rådighed. I selve Mou har vi værksted, hvor der kan laves scootere, biler og andet svejse- og smedearbejde. I vores hal i Egense er der lavet træværksted, hvor det er muligt at lave alt i træ og andre kreative aktiviteter.

For at give alle oplevelser, de unge ikke umiddelbart tror er noget for dem, arrangerer vi fællesture i huset. For os er det vigtigt at komme ud blandt andre – i naturen, og lave aktiviteter, der kan give en fælles oplevelse.

Ud over fælles aktiviteter har de unge hver sine interesser. Vi anvender ungdomsklubben i Mou, træner i Mou træningscenter, og der er mulighed for at gå til håndbold, fodbold og badminton i Mou Hallen. Ud over dette, går nogle til sport i Aalborg, hvor der findes flere alternativer. Kan det fysiske, kun kan overkommes i mere skånsomt miljø, har vi vores eget motionscenter, hvor vi sammen kan træne.

Vi arrangerer aktiviteter i forhold til den individuelle behandling, dette kan fx være glaskunst, arbejde i træ, fotografering eller et helt andet fælles tredje. For os er det vigtigste, at vi tager udgangspunkt i de interesser, der allerede findes – og at vi sammen finder nye.

Hvert år tager vi en uge på skitur i Østrig. Vi bor i lejligheder, står på ski (har skilærer, hvis det er første gang), kælker, hygger med spil og varm kakao om aftenen og tager i vandland i området.

Hvert år i uge 30 og 31 tager vi på sommerferie i Italien. Vi bor på campingplads i campingvogn og telt – slapper af, nyder solen, oplever forskellige ting og leger i vandland mm.